Η πρώτη θεραπεία που παρατείνει την επιβίωση στον καρκίνο του ήπατος

dt_160415_liver_cancer_tumor_800x600

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Ο συνδυασμός δύο φαρμακευτικών ουσιών, του Tecentriq (atezolizumab) και του Avastin (bevacizumab) είναι η πρώτη θεραπεία, που αποδεικνύεται ότι παρατείνει την επιβίωση στο μη αναστρέψιμο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC) – τον πιο κοινό τύπο πρωτοπαθούς καρκίνου του ήπατος.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές της νέας θεραπείας παρουσιάστηκαν από την εταιρεία Roche στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Ιατρική Ογκολογία (ESMO) Asia 2019. Οι δοκιμές έδειξαν στατιστικά σημαντικές και κλινικά σημαντικές βελτιώσεις στη συνολική επιβίωση (OS) και επιβίωση χωρίς εξέλιξη (PFS), σε σύγκριση με το φάρμακο Nexavar (sorafenib) της Bayer, που αποτελεί την καθιερωμένη θεραπεία.

Ειδικότερα, τα δεδομένα έδειξαν ότι ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων μείωσε τον κίνδυνο θανάτου κατά 42% καιτον κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου ή του θανάτου κατά 41%. Το προφίλ ασφάλειας ήταν σύμφωνο με τα προφίλ κάθε φαρμάκου ξεχωριστά.

«Για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, βλέπουμε μια θεραπεία που έχει βελτιώσει τη συνολική επιβίωση για τους ανθρώπους με μη ανιχνεύσιμο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα σε σύγκριση με τα τρέχοντα πρότυπα φροντίδας», δήλωσε ο Levi Garraway, επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης προϊόντων της Roche. Ακόμη, δήλωσε πως η εταιρεία «συνεργάζεται στενά με τις υγειονομικές αρχές με την ελπίδα να φέρει αυτή την επιλογή θεραπείας στους ασθενείς το συντομότερο δυνατόν».

Το μη αναστρέψιμο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC) είναι ένας επιθετικός καρκίνος με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές. Αποτελεί το συχνότερο πρωτοπαθή κακοήθη όγκος του ήπατος (90-95% των περιπτώσεων) και τη συχνότερη θανατηφόρα κακοήθη νεοπλασία στον άνθρωπο. Οι θάνατοι από τον όγκο αυτόν ανέρχονται σε 1,25 εκατ. κάθε χρόνο παγκοσμίως.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.