Νέο πρόσωπο στο «τιμόνι» της LEO Pharma

LEO_Logo_newMD

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Νέα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ανέλαβε τα ηνία της LEO Pharma.

Η Catherine Mazzacco ορίστηκε νέα επικεφαλής της LEO Pharma, αντικαθιστώντας την Gitte Aabo, που ηγείτο της φαρμακευτικής εταιρίας επί 11 έτη.

Η κ. Mazzacco ανέλαβε τα νέα καθήκοντα της από την 1η Αυγούστου. Διαθέτει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στη διεθνή επιχειρησιακή διαχείριση, στη στρατηγική, στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις στον φαρμακευτικό τομέα και τον τομέα των επιστημών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας και της διεύρυνσης της χρήσης των βιολογικών παραγόντων στην ανοσολογία. Κατά την πολύχρονη επαγγελματική και επιχειρησιακή της πορεία έχει περάσει από σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως επικεφαλής των Παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων του τμήματος BioPharma της GE Healthcare καθώς και σε πολυάριθμες ηγετικές θέσεις στην Abbott στα τμήματα των φαρμακευτικών προϊόντων, της διαγνωστικής και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού από το Université de Technologie de Compiègne (Γαλλία). Ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2011. Με την ανάληψη νέων καθηκόντων μετακόμισε από τη Βοστώνη στη Δανία.

«Η LEO Pharma, παγκόσμια ηγέτιδα στην κλινική δερματολογία, ακολουθεί μια φιλόδοξη στρατηγική έως το 2025 και τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει τη δημιουργία ισχυρής γραμμής παραγωγής R&D, καθώς και σημαντική ενίσχυση της αναγνωσιμότητάς της παγκοσμίως. Η επόμενη φάση της στρατηγικής της εταιρείας αφορά τις προετοιμασίες για την κυκλοφορία μιας σειράς από καινοτόμες θεραπείες, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο και η Gitte Aabo έχουν από κοινού καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή ηγεσίας, προκειμένου η LEO Pharma να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Gitte Aabo, η οποία αποχώρησε μετά από 27 χρόνια σημαντικής πορείας στην εταιρεία, σημείωσε πως «η εστίασή μας να βοηθούμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν  υγιές δέρμα, καθώς και η στρατηγική μας έως το 2025, έχουν θέσει τη LEO Pharma σε νέα τροχιά». «Είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε μια διάδοχο που θα επιβλέψει τις επερχόμενες κυκλοφορίες προϊόντων και θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της LEO Pharma. Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων, γιατί είχα την ευκαιρία να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στη LEOPharma, καθώς και να συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους ανθρώπους. Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε μαζί και για την εταιρεία που αφήνω στη διάδοχό μου», συμπλήρωσε.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Gitte Aabo για την εκπληκτική δουλειά που πραγματοποίησε όσον αφορά την ανάπτυξη της LEO Pharma, από μια μικρή ευρωπαϊκή εταιρεία σε παγκόσμιο ηγέτη στην κλινική δερματολογία και πρωτοπόρο αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Η συμβολή της στη συνεχή επιτυχία της εταιρείας υπήρξε εντυπωσιακή», δήλωσε ο Olivier Bohuon, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της LEO Pharma. Παράλληλα,μ δήλωσε ενθουσιασμένος για την νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας.

«Με την εμπειρία της στην ανοσολογία και στη διεύθυνση ιδιαίτερα επιτυχημένων παγκόσμιων εμπορικών οργανισμών στις επιστήμες υγείας, είναι το κατάλληλο άτομο για να οδηγήσει τη LEO Pharma κατά την επερχόμενη φάση της διεύρυνσης του καινοτόμου χαρτοφυλακίου της και να κατοχυρώσει την ηγετική θέση της LEO Pharma στην κλινική δερματολογία», συμπλήρωσε. 

«Αποτελεί πραγματική τιμή για μένα ότι μου ζητήθηκε να αναλάβω την ηγεσία της LEO Pharma. Πρόκειται για μια εταιρεία με ισχυρή κληρονομιά και ακόμα ισχυρότερο μέλλον. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τα επιτεύγματα των ανθρώπων της LEO Pharma και την ισχυρή αναγνώρισή της από τους ασθενείς και τους γιατρούς. Στοιχεία που αποτελούν σημαντικά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με τη διεύρυνση του καινοτόμου χαρτοφυλακίου της LEO Pharma», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Mazzacco. 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.