Εκστρατεία για τα ρευματικά και μυοσκελετικά νοσήματα «Ώρα για Δουλειά»

Time2Work-e1562322756671

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Η έναρξη της εκστρατείας «Ώρα για Δουλειά» (Time2Work) με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την επίπτωση που έχουν τα ρευματικά και μυοσκελετικά νοσήματα κηρύχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ρευματολογίας (EULAR-European League Against Rheumatism).

Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τις συνέπειες τους όχι μόνο στους ίδιους τους ασθενείς, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία, στην παραγωγικότητα και στην οικονομία.

Οι αριθμού μαρτυρούν:

Με δεδομένο ότι οι εν λόγω ασθένειες προσβάλλουν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ, 120 εκατομμύρια ανθρώπους) η εκστρατεία για την πληροφόρηση του κοινού αποτελεί αναγκαιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα ρευματικά και μυοσκελετικά νοσήματα αποτελούν τη συχνότερη αιτία πρόωρης αποχώρησης από την εργασία, συνταξιοδότησης λόγω φυσικής αναπηρίας και μείωσης της παραγωγικότητας στον χώρο εργασίας.

Ωστόσο εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα μπορούσαν να παρέχουν τις εργασιακές υπηρεσίες τους, εάν πρώιμες παρεμβάσεις ήταν ευρύτερα προσιτές σε ασθενείς με ρευματικά και μυοσκελετικά νοσήματα.

Ενδιαφέρον είναι ότι στην χώρα μας οι εν λόγω ασθενείς αντιπροσωπεύουν το 26% του πληθυσμού.

Σε αυτά περιλαμβάνονται εκφυλιστικά νοσήματα των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης, φλεγμονώδεις αρθρίτιδες και συστηματικά αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα.

Πληροφόρηση

«Η εργασία αποτελεί σημαντικό παράγοντα διατήρησης της αυτοεκτίμησης και είναι τραγικό να χάνεται τόσο ταλέντο από το εργατικό δυναμικό» εξήγησε ο καθηγητής και πρόεδρος της EULAR Iain McInnes.

Η εκστρατεία «Ώρα για Δουλειά» (Time2Work) διεξάγεται στο πλαίσιο της γενικότερης καμπάνιας «Mην αργείς! Ενημερώσου τώρα» (Don’t Delay, Connect Today) της EULAR.

Προτεραιότητα αποτελεί η ανάδειξη της σημασίας της πρώιμης διάγνωσης των Ρευματικών και Μυοσκελετικών παθήσεων.

Μπορεί η πρώιμη διάγνωση, η έγκαιρη παραπομπή σε Ρευματολόγο και η έναρξη αποτελεσματικής θεραπείας βελτιώνουν την έκβαση, την ποιότητα ζωής και την ικανότητα για εργασία, στην πράξη η διάγνωση συχνά καθυστερεί ή δεν επιτυγχάνεται ποτέ.

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και η Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) ως Μέλος της EULAR υποστηρίξει την καμπάνια «Ώρα για Δουλειά» (Time2Work) στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ασθενών και τους Επαγγελματίες υγείας.

Αναλυτικότερα, σειρά δράσεων θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα με σκόπο την ενημέρωση σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ρευματικών και μυοσκλετικών παθήσεων.

Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία αποσκοπεί στην πρόληψη της αναπηρίας και των μόνιμων βλαβών που αυτά μπορεί να επιφέρουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος παραμονής και επιστροφής τους στην εργασία.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.