Η παχυσαρκία «ξεπερνά» το κάπνισμα!

fat-1-e1539586199409

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Νέα ανάλυση από το ίδρυμα Cancer Research UK έδειξε ότι η παχυσαρκία ευθύνεται για περισσότερες περιπτώσεις ορισμένων καρκίνων από το κάπνισμα, καθώς ο αριθμός των παχύσαρκων ανθρώπων ξεπερνάει τώρα τους καπνιστές 2 προς 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την ανάλυση, σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου είναι παχύσαρκοι και η παχυσαρκία είναι σήμερα η κύρια αιτία 4 διαφορετικών τύπων καρκίνου, παρά το γεγονός ότι το κάπνισμα παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα πρόληψης του καρκίνου και φέρει πολύ υψηλότερο κίνδυνο της νόσου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η παχυσαρκία προκαλεί περίπου 1.900 περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του εντέρου από το κάπνισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Tο ίδιο «ανησυχητικό πρότυπο» παρατηρείται στον καρκίνο των νεφρών(1.400 περισσότερες περιπτώσεις από το κάπνισμα), των ωοθηκών (460) και του ήπατος (180).

«Καθώς τα ποσοστά καπνίσματος μειώνονται και τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται, μπορούμε να δούμε το πρόβλημα. Τα παιδιά μας θα μπορούσαν να είναι μια γενιά χωρίς καπνό, αλλά έχουμε ένα καταστροφικό ρεκόρ για παιδική παχυσαρκία και τώρα χρειαζόμαστε επείγουσα κυβερνητική παρέμβαση για να σταματήσουμε την επιδημία», δήλωσε ο Michelle Mitchell, γενικός διευθυντής του Cancer Research UK.

Ακόμη, παροτρύνει την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, ώστε να μειώσει τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας έως το 2030 και να απαγορεύσει τις διαφημίσεις ορισμένων προϊόντων στις 9 το βράδυ (junk food). Έχει επίσης ξεκινήσει μια νέα εθνική εκστρατεία αυτή την εβδομάδα για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και του καρκίνου.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.