Ην. Βασίλειο: Ο υπουργός Υγείας ενισχύει το ρόλο των κοινοτικών φαρμακοποιών

14809bc68f45c589429704cf59dfc076

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Matt Hancock, προτίθεται να εμπιστευτεί και να ενισχύσει τους κοινοτικούς φαρμακοποιούς, προκειμένου να προσφέρουν περισσότερες κλινικές υπηρεσίες. Ζήτησε μάλιστα να ενσωματωθούν περισσότερο οι φαρμακοποιοί στηνπρωτοβάθμια και κοινοτική υγεία. Σε βιντεοσκοπημένες του δηλώσεις, που προβλήθηκαν στο συνέδριο του εθνικού συλλόγου φαρμακοποιών στο Μάντσεστερ, είπε συγκεκριμένα:
«Θέλω να εμπιστευθούμε και να ενισχύσουμε τους κοινοτικούς φαρμακοποιούς να παρέχουν πιο επείγουσες υπηρεσίες φροντίδας όπως κάνουν στη Γαλλία. Οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί αποτελούν ζωτικό μέρος του NHS και όσα κάνετε και αυτά που πρόκειται να κάνετε είναι πολύ σημαντικά για το NHS και για τη χώρα τα επόμενα χρόνια. Θέλω οι φαρμακοποιοί να θεωρηθούν ως βασικό μέρος του προγράμματος πρόληψης, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και την έγκαιρη διάγνωση. Ο εντοπισμός των προβλημάτων υγείας και η μακροχρόνια σχέση που έχετε με τους ασθενείς σας είναι πράγματα που οι φαρμακοποιοί κάνουν καθημερινά και αποτελούν το επίκεντρο του οράματός μου για το μέλλον του NHS. Το NHS πρέπει να εκμεταλλευτεί καλύτερα τη μοναδική σχέση των κοινοτικών φαρμακοποιών με τις ανθρώπους που εξυπηρετούν καθώς και την εμπειρία και εξειδίκευσή τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δημοσιευτεί νέες κατευθυντήριες οδηγίες από το NHS Αγγλίας, ορίζοντας ότι τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν να λειτουργούν νέες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας στην Αγγλία, που θα εξυπηρετούν 30 με 50 χιλιάδες άτομα, με τις οποίες καλούνται οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί να «χτίσουν μια καλή σχέση συνεργασίας και να παίξουν σημαντικό ρόλο την παροχή υπηρεσιών». Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι εκτός από την πρόσληψη κλινικών φαρμακοποιών στις νέες μονάδες υγείας, το πρόγραμμα προβλέπει να αναλαμβάνουν οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί ήπιας σημασίας παθήσεις ή επείγουσες καταστάσεις, την πρόληψη ασθενειών και έναν ενισχυμένο κλινικό ρόλο στον εντοπισμό σοβαρών παθήσεων και στη συνταγογράφηση.
Αναφέρεται δε ότι: «Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της κάλυψης των κλινικών αναγκών των ασθενών και της διάθεσης φαρμάκων, της παροχής φαρμακευτικών υπηρεσιών και της επιχείρησης-φαρμακείου. Καθώς εξελίσσονται οι συνεργασίες, οι μονάδες υγείας πρέπει να συνεργαστούν με όλα τα μέρη για να διασφαλίσουν τον κατάλληλο διαχωρισμό αυτών των λειτουργιών».

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.