Ολοκληρώνεται η συμφωνία Η LEO Pharma – Bayer

leo-bayer-collage

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Θετική έκβαση είχε η διαπραγμάτευση της  LEO Pharma με  την επίτευξη της εξαγοράς του τομέα συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της  Bayer.

Η LEO Pharma και η Bayer «έδωσαν τα χέρια» για την ολοκλήρωση των διαδικασιών σύναψης της συμφωνίας, με την οποία εγκρίνεται η μεταφορά της παγκόσμιας μονάδας συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer, στη LEO Pharma.

Οι «ζυμώσεις» για την συμφωνία των δυο εταιριών άρχισαν σχεδόν ένα χρόνο πριν, ενώ το πρώτο στάδιο της εξαγοράς πραγματοποιήθηκε με το κλείσιμο της συμφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 4 Σεπτεμβρίου 2018. Το τελικό βήμα που ολοκληρώνει τη συμφωνία, αφορά όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Στη σημασία της εξαγοράς στάθηκε η πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της LEO Pharma Gitte Aabo, «με τις ισχυρές εμπορικές ονομασίες συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων και το νέο στελεχικό δυναμικό της Bayer, η LEO Pharma οδεύει αποφασιστικά προς την επίτευξη του στόχου της, να  βοηθήσει  125 εκατομμύρια ασθενείς, μέχρι το 2025».

Πλέον, η LEO Pharma επεκτείνει το θεραπευτικό φάσμα της στους τομείς της ακμής, των μυκητιασικών δερματικών λοιμώξεων και της ροδόχρου ακμής, καθώς και το φάσμα των τοπικών στεροειδών, σύμφωνα με την κ.Aabo.

Νέα δυναμική αποκτά η LEO Pharma, όπως διευκρίνισε η η πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος, σημειώνοντας ότι «ενισχύουμε σημαντικά το μέγεθός μας σε κρίσιμες αγορές όπως είναι η Βραζιλία, η Αυστρία και η Νότια Αφρική – υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας, να αποτελέσουμε μια παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στην κλινική δερματολογία».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακαλύψαμε την κατάλληλη «διάδοχο» εταιρεία στη LEO Pharma, η οποία θα εξελίξει ακόμη περισσότερο τον τομέα των συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων» σχολίασε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer και πρόεδρος του Τομέα Υγείας Καταναλωτών (Consumer Health), Heiko Schipper.

Σημειώνεται ότι η LEO Pharma είναι πλέον κάτοχος των παγκόσμιων δικαιωμάτων προϊόντων του τομέα συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer, με εξαίρεση το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Στη συμφωνία εντάσσεται μια παραγωγική μονάδα στο Σεγκράτε της Ιταλίας και συνολικά 347 εργαζόμενους που θα ενταχθούν στη LEO Pharma.

Με αφορμή την συμφωνία, ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas, Νίκος Ραγκούσης επεσήμανε την ενίσχυση της LEO Pharma «ως ηγέτιδα εταιρεία στην κλινική δερματολογία και αποτυπώνει το όραμα μας, ως εταιρεία συνεργάτης που προτιμάται στην παροχή δερματολογικής φροντίδας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας».

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.