Συμφωνία Sanofi – Cegedim

sanofi

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Οι εταιρείες Sanofi και Cegedim ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν μία πρωτοποριακή συνεργασία, με αντικείμενο την επεξεργασία ιατρικών δεδομένων.

Η Cegedim έκανε γνωστό ότι θα παρέχει στη Sanofi πληροφορίες που ξεκινούν από το 1994 για το πλήρες πακέτο δεδομένων Real World France & UK, το οποίο τροφοδοτείται από την ιδιόκτητη βάση δεδομένων THIN.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, θα παρασχεθεί το σύνολο των σύγχρονων δεδομένων και θα είναι άμεσα διαθέσιμο για επεξεργασία με τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι ειδικοί της Cegedim θα υποστηρίξουν στην επεξεργασία και ανάλυση πραγματικών δεδομένων (Real World Data), στις θεραπευτικές περιοχές που δραστηριοποιείται η Sanofi.

H βάση THIN καλύπτει δεδομένα από αρκετά εκατομμύρια άτομα από ΓαλλίαΗνωμένο ΒασίλειοΙσπανίαΒέλγιο και Ρουμανία. Ενημερώνεται καθημερινά, είναι  πλήρως ανωνυμοποιημένη σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για την προστασία των δεδομένων (GDPR) και φιλοξενείται σε διακομιστές πιστοποιημένους για προσωπικά ιατρικά αρχεία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα OMOP (Observational Medical Outcomes Partnership).

Η εταιρεία Cegedim ιδρύθηκε το 1969 και είναι μια εταιρεία τεχνολογίας και υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης ροής ψηφιακών δεδομένων για τα οικοσυστήματα της υγειονομικής περίθαλψης. Απασχολεί περισσότερα από 4.500 άτομα σε περισσότερες από 10 χώρες και το  2018 είχε πωλήσεις 468 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.