Ρεκόρ ασθενών στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων

jpg

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία (NIHR) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχει πλέον ένας αριθμός ρεκόρ ασθενών σε κλινικές δοκιμές νέων φαρμάκων.

Η έκθεση αναφέρει ότι πάνω από 870.250 άτομα συμμετείχαν σε μελέτες, που υποστηρίχθηκαν από τον οργανισμό τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας τεράστια αύξηση από πέρυσι.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο, που έχει θέσει το βρετανικό ΕΣΥ, να πετύχει τη συμμετοχή 1 εκατ. ατόμων στην κλινική έρευνα έως το 2023-24. Στόχος που είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για τη βελτίωση της περίθαλψης, της θεραπείας και των υπηρεσιών του NHS στην Αγγλία.

Οι κύριοι τομείς έρευνας περιλάμβαναν μελέτες σε παιδιά, στις οποίες συμμετείχαν 81.892 ασθενείς, έρευνες για την αναπαραγωγική υγεία και τον τοκετό, στις οποίες πήραν μέρος 74.128 άτομα και μελέτες, που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι οποίες προσέλαβαν 78.533 άτομα.

Αριθμός μελετών ρεκόρ προστέθηκαν φέτος (2.194), με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των συνεχιζόμενων μελετών σε όλη την Αγγλία να φθάνει στον εντυπωσιακό αριθμό των 6.106 μελετών.

Ο Δρ Jonathan Sheffield, Διευθύνων Σύμβουλος του Clinical Research Network του NIHR σχολίασε: «Τα οφέλη, που φέρνει η κλινική έρευνα στην κοινωνία είναι βαθιά. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε μελέτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρωτοποριακές νέες θεραπείες».

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.