Νέα θεραπεία για διαβήτη τύπου Ι

diabetes_type1

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη έλαβε τελικά έγκριση το φάρμακο Zynquista, που αφορά ορισμένους ασθενείς με διαβήτη τύπου Ι.

Η θεραπεία μπορεί να χορηγείται σε ενήλικες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και δείκτη σωματικής μάζας άνω του 27, οι οποίοι δεν μπορούν να πετύχουν επαρκή γλυκαιμικό έλεγχο παρά τη βέλτιστη θεραπεία με ινσουλίνη.

Το φάρμακο αναπτύχθηκε σε συνεργασία της Sanofi με την Lexicon Pharmaceuticals. Είναι ένας διπλός αναστολέας των SGLT-1 και SGLT-2 – πρωτεΐνες που επηρεάζουν τον τρόπο επεξεργασίας του σακχάρου στο αίμα και χορηγείται με τη μορφή χαπιού, σε συνδυασμό με ινσουλίνη.

Η έγκριση βασίστηκε στις κλινικές μελέτες, που συμμετείχαν περίπου 3.000 ενήλικες με ανεπαρκώς ελεγχόμενο διαβήτη τύπου Ι. Οι μελέτες έδειξαν ότι υπήρξε σημαντική βελτίωση σε δείκτες, όπως το μέσο σάκχαρο αίματοςσωματικό βάρος, συστολική αρτηριακή πίεση σε 24 εβδομάδες, σε σύγκριση με την ινσουλίνη μόνο.

Στις ΗΠΑ, η αρμόδια υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων FDA απέρριψε το φάρμακο, κρίνοντας ότι συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο διαβητικής κετοξέωσης και πως ο κίνδυνος θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν το φάρμακο χρησιμοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο και όχι στα πλαίσια μίας καλά ελεγχόμενης μελέτης.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.