Εξαγωγές φαρμάκων στις ΗΠΑ από την Ελλάδα ετοιμάζει η Boehringer

3

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

«Πόδι» στην μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως βάζει η Boehringer Ingelheim, μέσω Ελλάδας, λαμβάνοντας σχετική πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εργοστάσιο που διαθέτει η φαρμακευτική στο Κορωπί.

«Περίπου το 1% των ελληνικών εξαγωγών πέρυσι έγιναν από το εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί», όπως τόνισε από το βήμα του Delfi Economic Forum ο κ. Stefan Kilian, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως «το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς το ελληνικό εργοστάσιο πιστοποιήθηκε ώστε να μπορεί να εξάγει για την αγορά των ΗΠΑ».

Σύμφωνα με τον κ. Stefan Kilian «στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης αποφασίσαμε να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα. Σήμερα εξάγουμε σε 60 χώρες από την Ελλάδα», ενώ σχολιάζοντας τις υποδομές στη χώρα μας τόνισε ότι «Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά ταλέντα, οι άνθρωποι είναι σωστά εκπαιδευμένοι και το ελληνικό πνεύμα εργασίας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Επόμενη πρόκληση για εμάς είναι να εξάγουμε από την Ελλάδα στην Αμερική μετά την έγκριση του FDA».

Στα 130 χρόνια παρουσίας της, η γερμανική φαρμακευτική επιχείρηση Boehringer Ingelheim κατόρθωσε να αναδειχθεί σε μία από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως, σε επίπεδο μεριδίου αγοράς, αναζητώντας ήδη από πολύ νωρίς επενδυτικές ευκαιρίες και στη χώρα μας.

Πρόκειται για τη μοναδική πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία η οποία εδώ και 52 χρόνια έχει ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα μέσα από τη θυγατρική της, με παραγωγική μονάδα στο Κορωπί. Από το εργοστάσιο στο Κορωπί εξάγονται ένα στα τέσσερα φάρμακα που διοχετεύονται από την ελληνική αγορά στο εξωτερικό, αντιπροσωπεύοντας παράλληλα περίπου το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας (εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών).

Το εργοστάσιο στο Κορωπί

Στο εργοστάσιο παράγονται κυρίως τα κλασικά φάρμακα της Boehringer Ingelheim, ενώ με τη νέα παραγωγική μονάδα αντιδιαβητικών καινοτόμων φαρμάκων θα τροφοδοτεί το 70% της παγκόσμιας αγοράς.

Η επένδυση στη νέα μονάδα ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί 50 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί όσο θα ενισχύεται η παραγωγική δυναμικότητα.

Η Ελλάδα βρέθηκε ήδη από το 2001 στα επενδυτικά πλάνα της γερμανικής εταιρείας, καθώς από τότε, η Boehringer Ingelheim έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται και σε αύξηση 55,17% του αριθμού των εργαζομένων, από το 2000 έως σήμερα, φτάνοντας στους 450 από 290.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.