Επενδύσεις 115 εκατ. από την AveXis, της Novartis, σε γραμμές παραγωγής

novartis-avexis

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Σε υπεδιπλασιαμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων της προχωρά η βιοτεχνολογική εταιρεία AveXis, που εξαγοράστηκε πέρυσι από την Novartis έναντι 8,7 δισ. δολ., προκειμένου να αναπτύξει νέες γονιδιακές θεραπείες.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πρόγραμμα, η AveXis σχεδιάζει να αυξήσει τους εργαζόμενους κατά 400 άτομα και να επενδύσει συνολικά περί τα 115 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Καρολίνα.

«Οι επενδύσεις στις υποδομές της Βόρειας Καρολίνας θα μας επιτρέψει να παράγουμε ταυτόχρονα πολλαπλές γονιδιακές θεραπείες, βοηθώντας να προσεγγίσουμε περισσότερους ασθενείς ταχύτερα» όπως επισημαίνει ο Andy Stober, εκπρόσωπος της AveXis.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε η AveXis να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής σε έκταση 170.000 τετραγωνικών ποδών στο Durham, η οποία θα παράγει κυρίως φαρμακευτικές ουσίες, και ένα εργοστάσιο 50.000 τετραγωνικών ποδών στην έδρα της, έξω από το Σικάγο για κλινική και εμπορική ανάπτυξη των προϊόντων. Η κατασκευή της νέας εγκατάστασης του Durham ξεκίνησε πέρυσι και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Εκπρόσωπος της AveXis επισημαίνει ότι η πρόσθετη επένδυση αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του υφιστάμενου χώρου, εξασφαλίζοντας πρόσθετη χωρητικότητα.

Ανάπτυξη γονιδιακών θεραπειών

H AveXis περιήλθε στο χαρτοφυλάκιο της Novartis τον περασμένο Απρίλιο. Ο φαρμακευτικός κολοσσός επενδύει στην εταιρεία βιοτεχνολογίας προκειμένου να διευρύνει το ρόλο της στην κατηγορία των γονιδιακών θεραπειών και νευροεπιστημών.

Όπως τόνιζε ο CEO της Novartis, Vas Narasimhan η απόκτηση της AveXis χρηματοδοτήθηκε κατά ένα τμήμα από τα έσοδα πώλησης του μεριδίου που κατείχε η εβλετική εταιρεία στην GlaxoSmithKline, έναντι 13 δισ. δολαρίων.

Η ελβετική εταιρεία έχει επισημάνει ότι η συμφωνία θα είναι ελαφρώς αρνητική στα βασικά λειτουργικά έσοδα της το 2018 και το 2019, κυρίως λόγω των επενδύσεων έρευνας και ανάπτυξης. Όμως, έως το 2020, η Novartis αναμένει ότι η εξαγορά θα «συμβάλει έντονα» στα λειτουργικά έσοδα και κέρδη ανά μετοχή λόγω της αναμενόμενης αύξησης των πωλήσεων.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.