Θ. Τρύφων: Τα τεράστια χαράτσια δεν μπορούν να πληρωθούν

beb1ead706b9ab4590f5fd2edc95a7ab

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

 

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Θεόδωρος Τρύφων ανέδειξε την προσφορά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην εθνική οικονομία, παρά το αντίξοο περιβάλλον, και ζήτησε από την κυβέρνηση «να σταματήσει να δημιουργεί μια νέα γενιά υπερχρεωμένων και προβληματικών επιχειρήσεων».

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «η διάλυση του παραγωγικού ιστού είναι μόνιμη, μη αναστρέψιμη, ενώ το clawback προσωρινό. Τα τεράστια χαράτσια στα οικονομικά φάρμακα δεν μπορούν να πληρωθούν και δεν θα πληρωθούν».

Αναφερόμενος στην πολιτική γενοσήμων, η οποία κατά τον ίδιο «απέτυχε», εφόσον παρά τις πολύ χαμηλές τιμές δεν πήραν όγκο, σημείωσε ότι απαιτείται «μια νέα φαρμακευτική πολιτικήμε πιο δίκαιη τιμολόγηση, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των οικονομικών φαρμάκων, με έλεγχο της συνταγογράφησης».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θέλει να επενδύει εδώ και να παράγει για όλο τον κόσμο με έδρα την Ελλάδα. Γι’ αυτό διεκδικεί ένα τριετές πλάνο συμφωνίας με την Πολιτεία από το 2019, ώστε –όπως είπε– «να φύγουμε επιτέλους μπροστά, να ξεφύγουμε από τον κύκλο της υποχρηματοδότησης και της ύφεσης».

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.