Η ενδοφλέβια χορήγηση βιολογικών παραγόντων θα γίνεται και από τα Κέντρα Υγείας

85cc15dbe9e6f0075d773cef0bf96b25

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!! 

Δικαιωμένοι για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να εγκρίνει την ενδοφλέβια χορήγηση βιολογικών παραγόντων από τα Κέντρα Υγείας, στις 17 Ιανουαρίου 2019, δηλώνουν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α). Σύμφωνα με την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, η απόφαση αυτή αποτελεί σημαντική υπηρεσία για τη χώρα καθώς ενισχύει την περιφέρεια, προσφέρει βοήθεια στους πολίτες και τέλος προάγει και αναβαθμίζει τα Κέντρα Υγείας.
H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., αρχικά με επιστολή της στις 31 Μαρτίου 2017, προς τον υπουργό, τον αναπληρωτή υπουργό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας και αργότερα σε συναντήσεις της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εξέφρασε την σοβαρότητα του θέματος της έγχυσης φαρμάκων σε χρόνιους ασθενείς και την αναγκαιότητα να γίνονται σε οργανωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης καθώς η διαδικασία είναι κοστοβόρα και επιβαρύνει το σύστημα υγείας και τον ασθενή λόγω των μετακινήσεων.

Αναφορικά με τους ρευματοπαθείς η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α , Αθανασία Παππά αναφέρει στην επιστολή της: «Οι εγχύσεις μπορούν να λαμβάνουν χώρα και σε οργανωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, όπως τα Κέντρα Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας είναι εξοπλισμένα και με εκπαιδευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, ενώ πρακτικώς διαχειρίζονται τα χρόνια περιστατικά προκειμένου να περιοριστεί η προσέλευση των χρονίως πασχόντων στα τριτοβάθμια νοσοκομεία».

Η κ. Παππά προσθέτει πως «η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, με τη συνδρομή της Επιστημονικής της Επιτροπής και τη συνεργασία της με τις επιστημονικές εταιρείες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα προσπαθήσει να συμβάλλει στην άμεση εκπαίδευση του προσωπικού των Κέντρων Υγείας».

 

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.