Συνεργασία Pfizer με την κυπριακή Medochemie για παραγωγή φαρμάκων

Pfizer Acquires Wyeth For $68 Billion

 

 

Σε συνεργασία με την επιχείρηση Medochemie, με έδρα την Κύπρο, η οποία διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής στο Βιετνάμ, προχωρά η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer, για την παραγωγή φαρμάκων στην αναδυόμενη ασιατική αγορά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας η Pfizer θα μεταφέρει την τεχνογνωσία στην Medochemie προκειμένου να παράγει έντεκα φάρμακα για λογαριασμό της. Από το σύνολο, τα τέσσερα αφορούν ενέσιμα και τα επτά δισκία χαπιών.

«Η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με το όραμα της κυβέρνησης του Βιετνάμ για τόνωση και προώθηση της ανάπτυξης της τοπικής φαρμακοβιομηχανίας», όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της Pfizer, Roma Nair, υπογραμμίζοντας πως «Η μεταφορά τεχνογνωσίας της Pfizer για την κατασκευή φαρμάκων στο Βιετνάμ θα συμβάλει επίσης στην αύξηση των προτύπων παραγωγής, στα επίπεδα των διεθνώς αναπτυγμένων αγορών».

Η Medochemie διαθέτει αντίστοιχες μονάδες στο Βιετνάμ με αποκλειστική παραγωγή χαπιών (δισκίων), φαρμακευτικές αλοιφές και ενέσιμα φάρμακα.

Επενδύσεις 100 εκατ. δολ.

Η διοίκηση Pfizer δεν δήλωσε πόσα χρήματα θα επενδύσει στην επιχείρηση. Ωστόσο, το Vietnam Economic Times υπογραμμίζει ότι η Medochemie έχει επενδύσει περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια στο Βιετνάμ, για να αναπτύξει τις εγκαταστάσεις της.

Το αποτύπωμα της Medochemie στη χώρα ανέρχεται σε συνολική έκταση εγκαταστάσεων 63.500 τετραγωνικών μέτρων και παραγωγή 100 περίπου φαρμάκων.

Σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, στο πλαίσιο στρατηγικής, η Pfizer ακολουθεί τα παραδείγματα ορισμένων από τους ανταγωνιστές της στη χώρα.

Το 2016, η Sanofi προχώρησε σε συμφωνία με την VinaPharm προκειμένου να επενδύσει 75 εκατομμύρια δολάρια σε μονάδα παραγωγής στην πόλη Ho Chi Minh για συνταγογραφούμενα φάρμακα, γενόσημα και OTC σκευάσματα.

Την ίδια χρονιά, η ιαπωνική Taisho κατέβαλε 97 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στην βιετναμέζικη εταιρεία DHG Pharma. Ενώ, η Abbott αγόρασε το βιετναμέζικο παραγωγό φαρμάκων Glomed. Με την κίνηση αυτή πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο της δύο τοπικές μονάδες παραγωγής.

Επιπλέον των 21 κεντρικών γραφείων μας έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο αξιόπιστων εμπορικών αντιπροσώπων και συνεργατών, που μας επιτρέπει να δραστηριοποιούμαστε σε 107 χώρες σε όλον τον κόσμο.

13 υπερσύγχρονες μονάδες

Σήμερα η Medochemie διαθέτει 13 υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες και εγκαταστάσεις, εκ των οποίων 9 βρίσκονται στην Κύπρο, μία στη Ολλανδία και τρεις στο Βιετνάμ.

Έχει αποκτήσει και διατηρεί 4.355 άδειες κυκλοφορίας για 630 διαφορετικά φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία κατατάσσονται σε περισσότερες από 10 θεραπευτικές κατηγορίες. Λειτουργεί σύμφωνα με τις πλέον αυστηρές προδιαγραφές υψηλής ποιότητας και σε πλήρη συμφωνία με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Να σημειωθεί πως η Medochemie είναι ιδρυτικό μέλος του οργανισμού «Φάρμακα για την Ευρώπη» (πρώην EGA).

Στην Ελλάδα…

Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει παρουσία μέσω της Medochemie Hellas από το 2002. Έχει επιλέξει και κυκλοφορεί προϊόντα που δίνουν λύση σε ένα ευρύ φάσμα από διάφορες νόσους. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται θεραπείες του κεντρικού νευρικού συστήματος, της καρδιολογίας, του διαβήτη, των λοιμώξεων και της ουρολογίας.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.