Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί για 18η χρονιά το PHARMA point

de913409fa0dc9512191deffbdcf088d

Με κεντρικό θέμα «Η φαρμακευτική φροντίδα στο προσκήνιο», το 18ο PHARMA point επιδιώκει να αναδείξει το φαρμακείο ως σημείο παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ως το μοναδικό επιστημονικά καταρτισμένο κανάλι διακίνησης φαρμάκων.

Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΑΠΘ, ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του ΠΦΣ.

Το PHARMA point θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς από όλη την Ελλάδα, φοιτητές Φαρμακευτικής και βοηθούς φαρμακείου, ενώ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στο επίσημο καλωσόρισμα του συνεδρίου θα μιλήσουν ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και ο ευρωβουλευτής, καθηγητής Τμήματος Νομικής ΑΠΘ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιχειρεί, για ακόμη μία χρονιά, να καλύψει μέσα από το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμά του τις ανάγκες για ενημέρωση των φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της Φαρμακευτικής Επιστήμης.

Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, οι οποίοι, μέσα από τις εισηγήσεις τους:

  • θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της έρευνας για νέα φάρμακα
  • θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την καθημερινή επαφή των φαρμακοποιών με τους χρόνια πάσχοντες
  • θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες φαρμακείου και τι ισχύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • θα απαντήσουν σε ερωτήματα των συνέδρων σχετικά με την ανάπτυξη του φαρμακείου στις σύγχρονες απαιτητικές οικονομικές συνθήκες και
  • θα προτείνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα του κλάδου των φαρμακοποιών.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 3 στρογγυλά τραπέζιαμε θέματα:

  • «Η αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς στις νέες συνθήκες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης», με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη, της προέδρου του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένης Πιέρα Ισσέγιεκ και της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτών Φαρμακοποιών Σερβίας [president of Association of Private Pharmacists inSerbia (SPAS)], Aleksandra Dimitrijevic Salom. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θανάσης Παπαθανάσης, αντιπρόεδρος του ΠΦΣ & αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU).
  • «Ο επαγγελματίας Υγείας στην υπηρεσία του ασθενούς», με τη συμμετοχή γιατρών και εκπροσώπων ομάδων ασθενών με χρόνια νοσήματα. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.
  • «Αυτοφροντίδα και ο ρόλος του φαρμακοποιού ως συμβούλου ΠΦΥ», με τη συμμετοχή φαρμακοποιών και εκπροσώπων του Συνδέσμου ΕΦΕΧ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης.
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη «Διαχείριση ασθενών», κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναπτυχθούν τα θέματα της καρδιακής ανεπάρκειας και της ημικρανίας.
  • Ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος.

 

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών φαρμακείουμε τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς. Στην παράλληλη αίθουσα φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες καλλυντικών έχουν προγραμματίσει τις παρουσιάσεις τους.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία ELPEN.

Χορηγοί επικοινωνίας: TV100, FM100, RADIO THESSALONIKITHESSNEWSTHESSNEWS.GR, ΕΡΩΤΙΚΟΣ 9.48, FAIRPLAY 96,1, ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, TYPOSTHESS.GR, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, DAILYPHARMANEWSHEALTHMAG, HEALTHPHARMA, HEALTHWEB, ONMED.GR, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΙΑΤΡΟΝΕΑ, PHARMATEAMFARMAKOPOIOIPHARMACORNER

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.