Ο EMA εγκαινίασε το νέο του site!

websitelaunch18

«Ανέβηκε» σήμερα, 27/06/2018, η νέα έκδοση του ιστότοπου: www.ema.europa.eu του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Το νέο site, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission?s Directorate General for Informatics – DIGIT), διαθέτει μια σειρά από νέες λειτουργίες για τη βελτίωση της χρήσης από τους επισκέπτες:

  • Βελτιώθηκε η «αναζήτηση», που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν εύκολα το επιθυμητό περιεχόμενο και να «φιλτράρουν» τα αποτελέσματα αναζήτησης. Ο EMA σχεδιάζει μάλιστα να βελτιώσει περαιτέρω αυτή τη λειτουργία στο μέλλον.
  • Ολόκληρο το site σχεδιάστηκε ώστε να γίνει «responsive», λειτουργία που επιτρέπει την καλύτερη εμφάνιση (προσαρμογή) σε οθόνες κινητών συσκευών, tablet κτλ.
  • Απλουστεύθηκαν οι διευθύνσεις URL, βάσει της τοποθεσίας και του τίτλου των σελίδων ή εγγράφων.
  • Ανανεώθηκε ο σχεδιασμός (design), ώστε να προσφέρει καλύτερη ανάγνωση και απλούστερη πλοήγηση.

Επίσης, το νέο site έχει φυσικά σχεδιαστεί για να λειτουργεί άριστα στα πιο πρόσφατα προγράμματα περιήγησης ιστού.

«Η νέα έκδοση του ιστότοπου θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε περαιτέρω την επικοινωνία μας με τους εταίρους και συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των δικτύων μας. Επιπλέον, θα υποστηρίξει την προσέγγιση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχοντας τους επιστημονικά επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τα φάρμακα «, δήλωσε ο διευθυντής της EMA Guido Rasi και πρόσθεσε:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ήμασταν σε θέση να ολοκληρώσουμε την αλλαγή του site πριν μετακομίσουμε στο ‘Αμστερνταμ. Το site «φιλοξενείται» πλέον στο cloud, δηλ. ανεξάρτητο hostαπό τη φυσική τοποθεσία του Οργανισμού, γεγονός που θα είναι βοηθητικό όταν θα ξεκινήσει η φυσική μετεγκατάσταση τους επόμενους μήνες».

Να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο και η δομή του site παραμένουν αμετάβλητα. Αν και οι διευθύνσεις URL είναι καινούριες, όλες οι διευθύνσεις URL από την παλαιότερη έκδοση θα συνεχίσουν να λειτουργούν για κάθε σελίδα και έγγραφο, με ανακατευθύνσεις ένα προς ένα. Παρόλο που αυτές οι ανακατευθύνσεις θα είναι διαθέσιμες για αόριστο χρονικό διάστημα, ο EMA ενθαρρύνει τους χρήστες να ενημερώσουν τυχόν bookmarks.

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.