Best in Pharmacy Awards 2018: Μια λαμπερή βραδιά για το ελληνικό φαρμακείο

main photo

Οι νικητές των Best in Pharmacy Awards 2018

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στο κτήμα Αριάδνη, στη Βαρυμπόμπη, η τελετή απονομής των BestinPharmacy2018, των βραβείων που διοργανώνουν για πρώτη φορά το περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος και η BoussiasCommunications.

Κατά την τελετή απονομής ανέβηκαν στο βάθρο τα προϊόντα που διακρίθηκαν για την καινοτομία, τη δυναμική παρουσία στην αγορά και την προτίμησή τους από τους φαρμακοποιούς και το κοινό, ενώ αναδείχθηκαν η επιχειρηματική αριστεία και οι βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του φαρμακείου.

Σε μια εορταστική καλοκαιρινή βραδιά παρευρέθηκαν περισσότερα από 300 άτομα, διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, φαρμακοποιοί, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι.

Ο διοργανωτής των βραβείων, ιστορικός εκδότης του περιοδικού «Φαρμακευτικός Κόσμος», Τάκης Χονδρογιάννης, κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη διττή στόχευση των βραβείων, αφενός να φέρουν στο «δημόσιο φως» την υπεροχή των προϊόντων φαρμακείου, σε σχέση με τους άυλους πόρους που επενδύονται σε αυτά και αφετέρου να αναδείξουν στον φαρμακοποιό αλλά και στο ευρύ κοινό τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, δεξιότητες, δράσεις και επιτεύγματα του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Τιμητικά βραβεία

Η τελετή απονομής ξεκίνησε με τα τιμητικά βραβεία, τα οποία απένειμαν οι διοργανωτές σε ανθρώπους που διακρίθηκαν για τη σημαντική προσφορά στο ελληνικό φαρμακείο και τον ευρύτερο κλάδο της υγείας.

Συγκεκριμένα, σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, απενεμήθη τιμητικό βραβείο στη μνήμη του εκλιπόντος Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή της ιστορικής ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ που αργότερα μετονομάστηκε σε ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος άφησε παρακαταθήκη το προσωπικό του παράδειγμα, υψηλού ήθους και προσφοράς, στη φαρμακευτική αγορά και ειδικότερα στο ελληνικό φαρμακείο.

Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα αγκαλιά με το δικό του μικρό γιο και δεσμεύτηκε ότι -όπως και ο πατέρας του- θα παραμείνει βασικός υποστηρικτής των ελληνικών φαρμακείων.

Στη συνέχεια, τιμητικό βραβείο έλαβε ο Γιώργος Παπαϊωάννου, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, για την πλέον των πενήντα ετών προσφορά του ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και για το σημαντικό έργο του για την εκπαίδευση των Ελλήνων φαρμακοποιών.

Τέλος, στο πρόσωπο του Αναστάσιου Δαμβέργη, τελευταίου ιδιοκτήτη ενός από τα ιστορικότερα φαρμακεία της Αθήνας και της Ελλάδας, βραβεύθηκε η μεγάλη ιστορική παράδοση του φαρμακευτικού επαγγέλματος-λειτουργήματος. Το φαρμακείο Δαμβέργη ιδρύθηκε το 1906 από τον παππού του, καθηγητή Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στεγαζόταν στο ισόγειο του επιβλητικού μεγάρου της Πανεπιστημίου 51, απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Οι νικητές

Ως Top Product αναδείχθηκαν το BioOil -Έλαιο Ειδικής Περιποίησης Δέρματος από τη Socialab & Bio-Oil Greece
αλλά και η νέα σειρά «Λευκή Πεύκη» της ΚΟΡΡΕΣ:

Το Top Company Award πήρε η εταιρεία APIVITA που απέσπασε 9 βραβεία:

Τα βραβεία απένειμαν οι Χρήστος Αντωνόπουλος, φαρμακοποιός, Αντώνης Αυγερινός, φαρμακοποιός, τ. Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Θεόδωρος Γιαρμενίτης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Καλλυντικών και Αρωμάτων (Π.Σ.Β.Α.Κ.), Βαγγέλης Επιφάνης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.), Γεώργιος Καλαμίτσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, Ηλίας Κατσόγιαννης, φαρμακοποιός, M.Sc. Διαχείρισης επαγγελματικού, περιβαλλοντικού και φαρμακευτικού κινδύνου, Τμήμα Επιδημιολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Κόλμαν, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (ΠΕΦ), Ευάγγελος Κολοκοτρώνης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύµβουλος Adelco, Δημήτρης Κοντοπίδης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου για την Κυστική Ίνωση «Hellenic Cystic Fibrosis Association», Θεόδωρος Κωλέτης, Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Γεράσιμος Λειβαδάς, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ι.Β.), Λευτέρης Μαρίνος, φαρμακοποιός, M.Sc. Φαρμακογνωσίας βιοδραστικών προϊόντων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας (Ε.Ε.Ε.), Kώστας Μόκας, CountryManagerApivita, Πάρις Μποσκόπουλος, φαρμακοποιός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.), Γιώργος Παπαϊωάννου, Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Ρέκκας, Αναπληρωτής Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, Βασίλης Σερέτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (Ε.Φ.Ε.Χ.), Κωνσταντίνος Περαντζάκης, φαρμακοποιός, M.Sc. Κλινικής Φαρμακευτικής, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Πρακτικής (Ε.Ε.Φ.Π.), Μαριάννα Τσέκου, Τεχνολόγος Γραφίστας (GraphicTechnologist), εξειδικευμένη σε Packaging και SecurityPackagingPrinting και Τάκης Χονδρογιάννης, ιστορικός εκδότης περιοδικού «Φαρμακευτικός Κόσμος».

H παρουσιάστρια της βραδιάς, Βάσω Καλυβιώτη

Στο πλαίσιο της τελετής απονομής, προβλήθηκε ψηφιακή έκθεση έργων ζωγράφων-φαρμακοποιών, ενώ η βραδιά έκλεισε με κοκτέιλ πάρτι και συνοδεύτηκε από τους ήχους των «Φαρμακωμένων», του μουσικού συγκροτήματος που απαρτίζουν οι φαρμακοποιοί Σταύρος Δημότσης (μπουζούκι), Γιάννης Μάμιδας (φυσαρμόνικα) και Πάνος Ρεντίφης (κιθάρα).

Τη διοργάνωση των βραβείων υποστήριξαν η ADELCO, η APIVITA, η SALESPROMOTIONCENTERκαι η MERCANPROMOTION.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, τους νικητές, καθώς και το video και φωτογραφίες από την τελετή, μπορείτε να βρείτε στο www.bestinpharmacy.gr.

 

 

Πηγή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.